30 Ιανουαρίου 2014

Easy Bread «Ψωμάκι πανευκολάκι»

Και να, λοιπόν, αυτό που σας υποσχέθηκα, τη συνταγή για το «ψωμάκι πανευκολάκι».

          Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ ποτήρι νερό
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη

          Εκτέλεση

     Προθερμαίνoυμε το φούρνο στους 50°C με αέρα πάνω–κάτω. Ζεσταίνουμε το νερό ίσα–ίσα να είναι χλιαρό. Σε ένα μπόλ ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ¼ του νερού, διαλύουμε τη μαγιά και την αφήνουμε για 2 λεπτά να φουσκώσει.
Σε μία λεκάνη διαλύουμε το λάδι, το αλάτι και το νερό. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο αλεύρι, λίγη μαγιά και τα ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε τη λεκάνη και αφού σβήσουμε το φούρνο, τη βάζουμε μέσα για 30 λεπτά. Βουτυρώνουμε ένα στρόγγυλο ταψάκι και βάζουμε το ζυμάρι, αφού το έχουμε καλοσχηματίσει. Το χαράζουμε με ένα πριονοτό μαχαίρι σε τρία σημεία και ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Τέλος, το ψήνουμε στους 210°C–230°C για 30–35 λεπτά.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και ―πιστέψτε με― είναι ωραίο και απλό.

        The recipe is also posted in english.



So here is the recipe for the “Easy Bread”, just as I promised.



          Ingredients
  • 500 g of flour
  • 1½ glass of water
  • 8 g of dry yeast
  • 3 tablespoon of olive oil
  • 1 tea spoon of salt
  • ½ tea spoon of sugar


          Performance


We preheat the oven at 50ºC. We boil the water until it is tepid. In a bowl we mix the yeast, the sugar and ¼ of the water, until the yeast dissolves and then leave it for 2 minutes to swell. In a deep bowl we mix the olive oil, the salt and the water, then pour some flour, some yeast and begin to knead.
We cover the bowl with a towel and after we turn off the oven, we put it in for 30 minutes. We grease a pan with some butter, well-shape the dough and put it in the pan. We dawn the dough, pour some flour on top and bake it for 30–35 minutes at 210–230ºC.


I wish you good luck and ―believe me― it’s simple ‘n’ delicious.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου