9 Φεβρουαρίου 2014

Λικέρ ρόδι

        Η λατρεμένη μου γιαγιάκα για μία ακόμη φορά έκανε τα μαγικά της. Και όταν λέω τα μαγικά της, εννοώ ότι μου φύλαγε μια ακόμα καταπληκτική συνταγή, που σίγουρα θα λατρέψετε. Λικέρ ρόδι... και ―ναι― θα το μοιραστώ μαζί σας, αλλά να μην το πείτε σε κανέναν. Να το φτιάξετε και να το σερβίρετε σε μικρά κρυστάλλινα ποτηράκια, όπως κάνανε οι παλιές. Για γράψτε, λοιπόν...

        Υλικά:

  • 150 γρ. ρόδι καθαρισμένο
  • 300 γρ. κρυσταλική ζάχαρη
  • 600 ml λευκό brandy

Σημείωση: Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές. Μπορείτε να βάλετε όσο ρόδι θέλετε, αλλά θα έχετε τη διπλάσια ποσότητα σε ζάχαρη.


        Εκτέλεση:


        Αρχικά, παίρνουμε ένα σκούρο γυάλινο μπουκάλι και το πλένουμε πολύ καλά με καυτό νερό. Στη συνέχεια βγάζουμε τους σπόρους από το ρόδι και τους ρίχνουμε μέσα στο μπουκάλι, μετά ρίχνουμε με ένα χωνί τη ζάχαρη και κλείνουμε καλά το πώμα. Αυτό, αν είναι καλοκαίρι, το αφήνουμε για ένα μήνα στον ήλιο να το ψήσει, μέχρι η ζάχαρη να γίνει ζουμί. Αν είναι χειμώνας, χρειάζεται περίπου ενάμιση μήνα για να γίνει. Καλό θα είναι να το βάζουμε κάποιες φορές για κανένα μισάωρο κοντά σε ζέστη για να λιώσει η ζάχαρη. Μετά το πέρας του χρόνου ρίχνουμε το brandy μέσα στο μπουκάλι και το ξανακλείνουμε για μισό μήνα ακόμα. Αν δεν μπορούμε να βρούμε λευκό brandy, μπορούμε απλά να βάλουμε το κλασσικό.

 

        E voila! Ένα θεσπέσιο λικέρ για να το πιείτε με αγάπη.





BONNE CHANCE!

1 σχόλιο:

  1. Καλώς βρεθήκαμε! Να σου πω την αλήθεια μου, το μόνο που δεν έχω προσπαθήσει να κάνω είναι λικέρ. Ποτέ δεν είναι αργά λοιπόν, μιας και σήμερα με τη συνταγή σου το λιμπίστηκα!
    Θα τα λέμε! Σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη στο ταχυδρομείο μου. Θέλεις να περάσεις κι από το blog; Θα με βρεις ↬ Εδώ! ↫
    Φιλί ღ

    ΑπάντησηΔιαγραφή