3 Ιανουαρίου 2014

Make your own Candles

        Χτες το απόγευμα εκεί που καθόμουνα και έπινα το ζεστό μου καφεδάκι, μου ήρθε μια τρελή ιδέα. Γιατί να πετάξω τα μισοτελειωμένα μου κεριά και να μην τα κάνω όλα μαζί ένα καινούργιο κερί;  Έτσι, λοιπόν, πήρα ότι υπόλοιπο από κερία είχα, αρωματικά και μη, λευκά, κόκκινα, πορτοκαλί, ακόμα και μπλε και δημιούργησα κάτι καινούργιο που αυτή τη φορά δεν θα το κάνω δώρο σε κανέναν, αλλά θα το κρατήσω για 'μένα. Τι χρειαζόμαστε:
 

        Υλικά:


  • διάφορα κεριά
  • φιτίλι
  • κατσαρολάκι εμαγιέ
  • καλούπια ή κουπά
        Εκτέλεση:
        Στην κατσαρόλα ρίχνουμε τα κομμάτια από τα κεριά χωρίς τα φιτίλια. Να προτιμάτε εμαγιέ κατσαρόλα, γιατί μετά δεν αφήνει υπολείμματα και δεν καίει το κερί. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μπεν μαρί και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τελείως τα κεριά. Αν τα κεριά είναι αρωματικά δε χρειάζεται να ρίξουμε κάποιο εσάνς, αν όμως δεν είναι, μπορούμε να ρίξουμε μισό κουταλάκι του γλυκού εσάνς ή ακόμα και λίγο από το άρωμα μας. Φιτίλια, αν βαριόμαστε να πάμε να αγοράσουμε, παίρνουμε αυτό που έχουμε από κάποιο άλλο κερί στο σπίτι. Αφού λιώσει το κερί, τοποθετούμε στο κέντρο του καλούπιου το φιτίλι και περιχύνουμε το υγρό κερί, το αφήνουμε για κανένα τέταρτο να σταθεί και έπειτα το βάζουμε για κάνα 2ωρο στην κατάψυξη. Αν δεν έχουμε ή δε μπορούμε να βρούμε καλούπια και κουπάτ, μπορούμε να το κάνουνε σε μια κούπα του καφέ, αφού πρώτα την έχουμε αλείψει εσωτερικά με λίγο βούτυρο. Έτσι θα μπορέσουμε να την αφαιρέσουμε πιο εύκολα.



 
        Δεν είναι κάτι δύσκολο, ο καθένας μπορεί να το κάνει και να είναι το πιο γλυκό δώρο για να χαρίσεις στον άνθρωπο που αγαπάς με το άρωμά σου, για να μην σε ξεχάσει ποτέ...
 
 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου